Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Οι ταρατσοκηποι ως Πρασινες Υποδομές για την διαχείρηση των ομβρίων


Το ULI (Urban Land Institute ) εξετάζει την βελτίωση της ποιότητας  και ανθεκτικότητας των κτηρίων με χρήση φυτεμενων δωμάτων 

     Τα προβλήματα των συχρονων πόλεων απαιτούν συνεργασία μεταξύ ιδιοκτητών κτηρίων, ειδικών του Real Estate, φορέων , τοπικών δομών , δήμων , και κυβερνησεων οδήγησαν στην συνεργασία και δημιουργία της εκθεσης του ULI Urban Land Institute (ULI) "Harvesting the Value of Water: Stormwater, Green Infrastructure, and Real Estate"
             H έκθεση αφορά και άλλες πράσινες υποδομές όπως δεξαμενες συλλογές , λιμνοδεξαμενες , μεθόδους αποστραγγισης, κτλ 

«Η κατασκευαστική  κοινότητα  εργαζεται γαι την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των ομβρίων με δημιουργικές λύσεις που δεν είναι μόνο εξοικονόμηση νερού, αλλά και προσθέτοντας αξία και απευθύνεται σε σχέδια αξιοποίησης ακινήτων σε όλη τη χώρα», λέει η Katharine Burgess, διευθυντής των  προγράμματος αστικής  ανθεκτικότητας του ULI.
Η διαχείριση ομβρίων με τα φυτεμενα δωματα  δεν είναι νέα, αλλά η έκθεση επισημαίνει πως στις  περισσότερες τοπικές κοινότητες η  οργάνωση δικτύων  φυτεμενων δωμάτων είναι πολύ αποτελεσματικά  και αυτά  περιλαμβάνουν ιδιωτικά και δημόσα κτήρια .
Η έκθεση επισημαίνει επίσης πολλά θέματα που είναι βασικά για τη διαχείριση ομβρίων στις πόλεις, με τα φυτεμένα δώματα  μεταξύ των οποίων:

■ Οι πόλεις μπορούν να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις με πράσινες υποδομές, σε σύγκριση με το κόστος και τα συμβατικά έργα υποδομής που δεν έχουν κοινοτικό αντίκτυπο. 
■ Περισσότερη γη είναι διαθέσιμη, όταν  γινεται χρήση πράσινων υποδομών  που αντικαθιστά τις παραδοσιακές λύσεις διαχείρισης των υδάτων. 
■ Τα φυτεμένα δώματα  μειώνουν  το λειτουργικό κόστος και βελτιώνουν σημαντικά  την αξία του κτιρίου. 
 Τα φυτεμένα δώματα δημιουργούν   βελτιωμένη αισθητική και ανέση στους χρήστες των κτηρίων  ωστε η επένδυση σε αυτά να  αξίζει τον κόπο. 

■  Κάθε Πράσινη υποδομή απόπληρώνει αποτελεσματικά  κατά τη διάρκεια της αιχμής των  καιρικών φαινόμενων.
■ Τα φυτεμενα δωματα προστατεύουν τα κτήρια από παραγοντες  όπως την ηλιακή ακτινοβολία και τα ακραία καιρικά  φαινόμενα 

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση ομβρίων με πράσινες υποδομές σε americas.uli.org .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου