Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Οι «πράσινες στέγες» απορροφούν σημαντικές ποσότητες CO2

Μια νέα μελέτη επιστημόνων, αναφέρει ότι οι «πράσινες στέγες»των κτιρίων, συμβάλλουν σημαντικά στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα και στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Η εν λόγω μελέτη, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.


Οι «πράσινες στέγες» εκτός από ότι ομορφαίνουν τα κτίρια, απορροφούν σημαντικές ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα.
Δεν θα μπορούσα να φανταστώ γιατί κάποιος να μην θέλει να έχει μια πράσινη στέγη, δήλωσε ένας από τους συντάκτες της εν λόγω μελέτης.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, γνώριζαν τα περιβαλλοντικά οφέλη που έχουν οι «πράσινες στέγες» των κτιρίων και ότι συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών του CO2, αλλά ποτέ δεν είχαν προχωρήσει σε μετρήσεις.
Η εν λόγω ομάδα, έκανε μια διετή έρευνα σε 12 «πράσινες στέγες» κτιρίων και διαπίστωσε ότι είχαν απορροφηθεί μέχρι και 375 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο κατά τη διάρκεια της μελέτης τους.

Για παράδειγμα, εάν μια πόλη που είναι στο μέγεθος του Ντιτρόιτ, με περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους, αντικαθιστούσε τις παραδοσιακές στέγες των κτιρίων με «πράσινες», θα μπορούσαν να απορροφηθούν ποσότητες CO2, οι οποίες ισοδυναμούν με τις ετήσιες εκπομπές 10,000 αυτοκινήτων SUV και φορτηγών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου