Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ένας κήπος με λαχανικά και αρωματικά φυτά στη ταράτσα

Πράσινο δώμα στο Ελληνικό από την ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ


Η ταράτσα είχε δύο ζαρντινιέρες. Βρίσκεται σε σημείο με ωραία θέα στην θάλασσα αλλά και στον Υμηττό. 

Οι υπάρχουσες ζαρντινιέρες ήταν κατεστραμμένες. Παρά το νέο της οικοδομής οι αρμοί είχαν ανοίξει από την υγρασία, το ασφαλτόπανο ήταν πλημμελούς τοποθετημένο και έτσι η αφαίρεση τους ήταν επιβεβλημένη. 

Έγινε υγρομόνωση και το τοπίο άρχισε να αλλάζει. Σχεδιάστηκε ο χώρος ώστε να μπορεί να λειτουργεί η οικογένεια, με ξύλινα δάπεδα. Κάτω από το δάπεδο υπήρχαν οι μεμβράνες και η προστασία του ταρατσόκηπου ώστε όλο το δώμα να αποστραγγίζει ενιαία. Η έδραση των δοκίδων του πατώματος έγινε με ειδικά στοιχεία ώστε να εδράζεται σταθερά χωρίς να καρφωθεί τίποτα στο δώμα. 


Στην περίμετρο του deck έχει τοποθετηθεί ειδικό διαχωριστικό που συγκρατεί το πράσινο δώμα ενώ επιτρέπει στο νερό της βροχής να περνά απρόσκοπτα. 

Οι μεμβράνες, τα υποστρώματα υγρασίας, προστασίας και τα φίλτρα στερεώνονται μηχανικά στην περίμετρο με ειδικά τεμάχια αλουμινίου ώστε όλος ο χώρος να είναι μία λεκάνη με εξόδους, τις υδρορροές. 

Τοποθετήθηκαν και καφασωτά ώστε να μην είναι εμφανής χώρος γεμάτος ηλιακούς θερμοσίφωνες. Υπάρχει ποικιλία καλλωπιστικών φυτών όπως ιβίσκος, αγγελική νάνα, αμπέλια, βερβερίδα, λαντάνα, αρκετά αναρριχητικά που θα γεμίσουν τα καφασωτά όπως γιασεμί, αγιόκλημα, ρυγχόσπερμο, βουκαμβίλια και πολλά αρωματικά που πέρα από την αισθητική αξία έχουν και εδώδιμη χρήση όπως θυμάρι, δυόσμος, δάφνη, λεβάντα, ρίγανη, δενδρολίβανο. 


Δημιουργήθηκε και χώρος για καλλιέργεια λαχανικών και φυτεύτηκαν μπρόκολα, μαρούλια, κρεμμύδια και σέλινο. 


Ο χώρος είναι χρηστικός, όμορφος και απόλυτα ασφαλής από υγρασίες και άλλα προβλήματα που υπήρχαν πρωτύτερα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου