Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κηπουρική για όλους στο Κολλέγιο Αθηνών - Κολλέγιο Ψυχικού


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ερασιτέχνες κηπουρούς που αγαπούν το πράσινο αλλά δεν έχουν καμία εμπειρία. Έχει στόχο να διαμορφώσει έναν «πράσινο» τρόπο σκέψης, να απομυθοποιήσει την κηπουρική και τα «μυστικά» της. Μέσα από την παρατήρηση και, όπου είναι εφικτό, την πρακτική εφαρμογή είτε στον πάγκο του εργαστηρίου είτε απ΄ ευθείας στον κήπο, παράλληλα με τις πρακτικές συμβουλές, την απλοποιημένη και κατανοητή παρουσίαση επιστημονικών εννοιών, τους εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των εχθρών και ασθενειών των φυτών με σκοπό την αποφυγή χρήσης χημικών, την εξοικείωση με την κατάλληλη βιβλιογραφία, οι σπουδαστές μπορούν σύντομα να διαχειρίζονται μόνοι τους τα προβλήματα και τις απορίες σε ότι έχει να κάνει με τη φροντίδα του κήπου και της βεράντας και να εξελιχθούν σε ερασιτέχνες που θα νοιώθουν ικανοποίηση για τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.

Καθηγητής: Ανδρέας Μπαρμπούτσης, Σπούδασε Γεωπόνος, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας με μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική Τοπίου. Εργάζεται ως Μελετητής έργων πρασίνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει Κηποτεχνία και Αρχιτεκτονική Τοπίου στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Ίδρυσε, μαζί με τον Κώστα Τάτση, το "βιοπράσινο" www.bioprasino.gr, το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα για τον οικολογικό κήπο. Αρθρογραφεί στον “Ερασιτέχνη Κηπουρό” της Καθημερινής. Συμμετείχε στην οργάνωση και στην ενημέρωση του κοινού σε εκθέσεις του Δήμου Περιστερίου και του Δήμου Αθηναίων. Παρουσίασε την εβδομαδιαία εκπομπή για τον κήπο στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 «Χρώματα και Αρώματα» . Παρουσίασε θέματα κήπου και περιβάλλοντος σε τηλεοπτικές εκπομπές (MEGA, ANT1, ΣΚΑΙ, NET, ET1, ET3, INFOPLUS). Από τον Ιούνιο 2010, επιμελείται τη θεματική έρευνα, το σχεδιασμό κήπων και παρουσιάζει την εκπομπή «Κηπουρέματα», την πρώτη εκπομπή κηπουρικής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Διάρκεια:  14 εβδομάδες, 1 φορά την εβδομάδα (Τετάρτη 17:30-19:30).

Έναρξη:  12 Οκτωβρίου 2011


Πληροφορίες και Εγγραφές: Γραμματεία Προγράμματος Επιμόρφωσης Ενηλίκων στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού, Στεφάνου Δέλτα 15, Π. Ψυχικό, κτίριο ΚΑΠΠΣ,
τηλ. 210 6748160 και 210 6748153, www.haef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου