Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μεταμόρφωση σε μπαλκόνι της Αθήνας


Σε ένα Αθηναϊκό μπαλκόνι, κλασσικό ρετιρέ της δεκαετίας του ’60, οι ιδιοκτήτες του αγαπούν τα φυτά και έχουν τοποθετήσει δεκάδες γλάστρες μικρές και μεγάλες όμως τα φυτά πλέον  ασφυκτιούν, πλέον οι χώροι δεν αρκούν και τα μωσαϊκά λερώνονται.



Παρά την αγάπη για τα φυτά που τρέφουν οι ιδιοκτήτες και τον παράδεισο που δημιουργούν αυτά έπρεπε να δοθεί μια λύση για την αποφυγή των παραπάνω.

Η λύση δόθηκε και κατασκευάστηκαν παρτέρια με σύστημα ταρατσόκηπου.



Τα οφέλη αρκετά, όπως η οικονομία έως και 40% στο νερό αφού τα νερά οδηγούνται κατευθείαν στις υδρορροές λόγω του συστήματος του πράσινου δώματος, πλέον απαιτούνται ελάχιστες εισροές - μόνο λίγο οργανικό λίπασμα- και νερό, δεν απαιτείται καμία αναπλήρωση σε χώμα, αφού το εδαφικό υπόστρωμα είναι πλήρες και δεν «σώνεται».

Βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης για τα φυτά και ευκολία για τους χρήστες.
Το ρετιρέ έχει ξανά το τραπεζάκι του, τις καρέκλες των φίλων και το μοσχοβολιστό πρωινό  καφεδάκι.

Ωραία πράγματα..
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ : Τοπιοδομη

5 σχόλια:

  1. To εκπληκτικό είναι ότι αξιοποιήθηκαν τα υπάρχοντα φυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε 10εκ. χώμα φύτεψαν τέτοια δέντρα; Πολύ θα ήθελα να δω πώς είναι σήμερα αυτός ο ταρατσόκηπος και τι μηνύσεις έχει φάει από τους από κάτω με τις υγρασίες που τους δημιούργησε. Καμία σοβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή κυρια , 1ο ειναι μια χαρα 2ο δεν ειναι χωμα αλλα ειδικό εδαφικό υποστρωμα 3 εχει γίνει όλη η υποδομη στεγανωσης και αντιριζικής προστασίας ωστε να μην υπαρχουν ζητηματα με υγρασία. Το δωμα ειναι 6ετων

      Διαγραφή