Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο Υμηττός έχει πλέον πράσινα σχολεία!

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η κατασκευή πράσινων δωμάτων στο σχολικό συγκρότημα του Υμηττού επί της οδού Ιονίων Νήσων. Η κατασκευή περιλαμβάνει τη πλήρη κάλυψη της ταράτσας κάθε κτηρίου καθώς και παρτέρια στην αυλή κάθε ορόφου.

Στόχος της επέμβασης ήταν να ενοποιηθεί ο γκρίζος χώρος των σχολείων, με την υπάρχουσα βλάστηση στο βουνό του Υμηττού αλλά και η επαφή των παιδιών με το πράσινο μέσα από τη καθημερινότητα τους.

Γι αυτό δημιουργήθηκε και χώρος περιπάτου σε κάθε ταράτσα με το βότσαλο να διακόπτει την ανάπτυξη των φυτών και να επιτρέπει στον επισκέπτη μία βόλτα αρωμάτων σε ένα τοπίο με θέα άκρως εντυπωσιακή.

Τα παιδιά αγκάλιασαν το έργο, διαψεύδοντας έτσι κάποιους απαισιόδοξους για γρήγορη καταστροφή του έργου. Κατά τη κατασκευή παρατηρήθηκε ο πλήρης σεβασμός προς τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και υπήρχαν συνεχείς ερωτήσεις για τα είδη των φυτών και τον τρόπο ανάπτυξης τους.

Τα οφέλη όμως της κατασκευής συνεχίζονται καθώς η πλήρης κάλυψη των κτηρίων δημιουργεί σημαντικά οφέλη στη θερμομόνωση τους, με το κόστος της συντήρησης να είναι πολύ μικρό σε ανάγκες άρδευσης καθώς όλη η κατασκευή βασίστηκε στα πρότυπα και στις προδιαγραφές που ορίζει ο IGRA.

















Περιμένουμε πλέον να δούμε και άλλα έργα τέτοιου τύπου ενισχύοντας όχι μόνο τη πράσινη ανάπτυξη αλλά και την πράσινη συνείδηση.

Ευχαριστούμε την κατασκευαστική εταιρεία ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

3 σχόλια:

  1. TA ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4 taρατσες 200τμ,
    8 παρτερια στις αυλές των σχολείων
    αλλές 10 μικρές ταρατσούλες στις αποληξείς από τις σκάλες φέρνουν π΄ρασινο στο γκρίζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή